Παραλλαγή του κλασικού κοκτέιλ. H Smoky Margarita έχει στη βάση της έναν συνδυασμό από τεκίλα και μεσκάλ ενώ για το χείλος του ποτηριού χρησιμοποιούμε καπνιστό αλάτι.Μια καπνιστή, πιο «στρογγυλεμένη» παραλλαγή της κλασικής Margarita. Η συνταγή είναι του Barro Negro, του βραβευμένου αθηναϊκού μπαρ που ειδικεύεται στην τεκίλα και το μεσκάλ.
Υλικά
Μερίδες: 1 ποτήρι
30 ml φρέσκος χυμός λάιμ
15 ml σιρόπι αγαύης
10 ml μεσκάλ
40 ml τεκίλα
καπνιστό αλάτι για το χείλος του ποτηριού
Για τα φτιάξουμε τη Smoky Margarita παίρνουμε ένα χαμηλό ποτήρι (κατά προτίμηση παγωμένο), αλείφουμε το στόμιο του με μια φέτα λάιμ και μετά το αναποδογυρίζουμε σε ένα πιατάκι με αλάτι ώστε να κολλήσει το αλάτι στο στόμιο του ποτηριού.
Έπειτα, σε ένα σέικερ με πάγο, τοποθετούμε τον χυμό λάιμ, το σιρόπι αγαύης, το μεσκάλ και την τεκίλα και χτυπάμε για 12''.
Γεμίζουμε το προετοιμασμένο ποτήρι με πάγο, σουρώνουμε εκεί το περιεχόμενο του σέικερ και σερβίρουμε αμέσως.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου