Το κοκτειλ Manhattan πρωτοφτιάχτηκε τη δεκαετία του 1870 στο μπάρ Manhattan στη Νέα Υόρκη. Με κύρια υλικά το καναδέζικο ουίσκι (canadian whisky) και το γλυκό βερμουτ, το Manhattan κοκτειλ μένει πάντα διαχρονικό!
Υλικά Συνταγής:
60ml καναδέζικο Ουίσκι
30ml γλυκό Βερμουτ
2 σταγώνες Angostura
Χρόνος υλοποίησης:
2 λεπτά
Κύριο Συστατικό:
Ουίσκι
Ετικέτες:
1870
Νέα Υόρκη
Φλούδα Λεμόνι
Βερμουτ
Εκτέλεση Συνταγής:
Ρίχνουμε το ουίσκι και το βερμούτ σε ένα σέικερ για κοκτέιλ και γεμίζουμε με πάγο.
Ανακατεύουμε καλά.
Σουρώνουμε σε ένα παγωμένο ποτήρι του κοκτειλ (μαρτινι).
Προσθέτουμε 2 σταγώνες Angostura.
Γαρνίρουμε με ένα κεράσι μαρασκίνο ή με μία φλούφα λεμόνι.
Το Manhattan κοκτειλ είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.
Σημειώσεις Συνταγής:
Για να παγώσουμε ένα ποτήρι του κοκτειλ απλά το γεμίζουμε με πάγο και το αφήνουμε για 3-4 λεπτα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου